Lediga jobb

Välkommen med din ansökan! Nedan ser du våra lediga jobb. Vill du prenumerera på våra lediga jobb, kan du också göra det här.

Kronofogdeaspirant

Kronofogde — kvalificerad och varierad juridik

Beskrivning av uppdraget

Som kronofogde arbetar du med kvalificerad juridik inom ett flertal rättsområden, främst exekutions- och sakrätt. Du är ett juridiskt stöd och ansvarar för att upprätthålla rättslig kvalitet i myndighetsutövningen och motverka att människor hamnar i en svår skuldsättning.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter är varierande och kan växla mellan att göra rättsliga utredningar, fatta beslut i olika ärenden, skriva yttranden till domstolar och att sälja utmätt egendom. Du är ett juridiskt stöd till medarbetarna och ansvarar för att upprätthålla rättslig kvalitét i myndighetsutövningen. Detta betyder att du behöver vara beredd på att snabbt kunna hantera och bemöta medarbetarnas frågor i olika ärenden, hålla utbildningar och genomföra kvalitetsuppföljningar.

Organisatorisk ingår du i en virtuell juristsektion vilket innebär att du gemensamt med övriga kollegor i sektionen ansvarar för resultat, planering och fördelning av arbetet.

Under din första tid hos oss är du kronofogdeaspirant och går en behörighetsutbildning för att bli kronofogde. Utbildningen varvas med teori och praktik. Du går utbildningen på arbetstid och erhåller lön.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som

  • är kronofogde alternativt notariemeriterad jurist, eller kommer att avsluta din notarietjänstgöring inom de närmaste sex månaderna
  • är svensk medborgare.

Du har personliga egenskaper som innebär att du är bra på att samarbeta, kommunicera både muntligt och i skrift och att coacha kollegor. Du har beslutsförmåga, är ansvarstagande och systematisk i ditt arbetssätt. Ditt goda omdöme och analytiska förmåga kombineras med att du är stabil och förtroendeingivande i möten med människor i utsatta situationer. Du har också lätt för att både arbeta snabbt och att ta initiativ.

Information om oss och jobbet

Du påbörjar din anställning som kronofogdeaspirant och efter genomgången utbildning får du titeln kronofogde. Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Vi ber dig däremot att, så utförligt som möjligt, svara på våra urvalsfrågor. Kronofogden erbjuder flexibla arbetsformer vilket innebär en möjlighet att arbeta del av arbetstiden hemifrån.

Placeringsort kan vara Örebro, Falun eller Karlstad.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Här kan du läsa mer om vad kronofogdar arbetar med hos oss:

Jobba som kronofogde

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats:

Jobba hos oss

Ett jobb som räknas

På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens Omfattning

100%

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse

Löneform

Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

Heltid

Ort

Örebro

Län

Örebro län

Land

Sverige

Referensnummer

2023/71

Kontakt

Fredrik Westerberg 010-5792181

Viveka Brynbo 010-5723310

Facklig företrädare

Rozita Lundgren, ST 010-5797288

Sigun Johansson, SACO 010-5783031

Publicerat

2023-03-07

Sista ansökningsdag

2023-03-29

Prenumerera på lediga jobb

Hittar du ingen tjänst att söka just nu? Genom att prenumerera på våra lediga jobb missar du inga öppningar.