Hjälp oss att förbättra webbplatsen – svara på vår enkät!

Ja, tack Nej, tack

”Att jobba med digitalisering betyder ständig utveckling”

Digitalt förändringsarbete som hjälper människor. Det lockade Saif att söka jobbet som systemutvecklare på Kronofogden. Ett jobb som visade sig vara utvecklande – både arbetsmässigt och personligt.

Saif, systemutvecklare.

It-avdelning på Kronofogden arbetar för fullt med att modernisera myndighetens it-system. Mitt i det utvecklingsarbetet finns Saif. Han är en av de som dagligen jobbar med att förbättra och digitalisera Kronofogdens tjänster för att passa dagens behov.

– ­Vi ersätter de gamla systemen och bygger nya moderna funktioner. Man kan säga att vi tar systemen från forntid till nutid, och framtid! Förut tog det en vecka innan kunden fick hem ett brev från oss, nu tar det 30 sekunder tills det hamnar i inkorgen. Att vi kan leverera sådana tjänster är bra för samhället, handläggningstiden blir kortare och arbetet mer effektivt. Sedan gör färre pappersutskick träden glada också!

Lära känna olika system och människor

Utvecklarna på Kronofogden arbetar i olika system som interagerar med varandra. Görs en förändring i ett system påverkar det ett annat.

– Det är mycket som ska utvecklas och testats när man arbetar i flera stora system. Man måste se till att alla nya funktioner fungerar i alla system. Det är en utmaning, men väldigt roligt.

Det är inte bara de utmanade arbetsuppgifterna som gör att Saif trivs på jobbet. Han har även upptäckt hur mycket det ger att arbeta tillsammans med andra. På it-avdelningen jobbar man nämligen i team.

– Vi i teamet diskuterar våra tankar och idéer hela tiden, vi har olika erfarenheter och kompetenser. På så sätt lär man sig nya saker och vi kan utveckla ännu bättre system. Behöver man hjälp finns det alltid någon som kan hjälpa till.

Från problem till resultat

Det är verksamhetens behov som styr vad Saif jobbar med. Behovet kan vara allt från att införa digital inloggning på webben till att bygga digitala ärendehanteringssystem. Och som systemutvecklare är man med från start till mål.

– Vi får ett problem som vi behöver lösa. Sen diskuterar vi och analyserar problemet och till sist har vi en lösning. En lösning som gör det lättare för våra medarbetare, för de som ska betala och för de som ska få betalt.

Saif fortsätter:

– Det är därför jag gillar att jobba på Kronofogden. Det digitaliseringsarbetet vi utför betyder ständig utveckling, både för mig personligen, för verksamheten och för samhället.

Kort om Saif

Titel: systemutvecklare

Avdelning: It-avdelningen

Bakgrund: Har tidigare arbetat som systemutvecklare via ett konsultbolag. Med uppdrag på olika företag och myndigheter, bland annat Skolverket.