”Fyrtio timmars fullt ös med jobb som gör nytta”

Martin började på Kronofogden som jurist för över ett decennium sedan. I dag är han leveransledare på It-avdelningen. Oavsett roll har drivkraften alltid varit densamma – att göra skillnad.

Martin, leveransledare på It-avdelningen.

Martins väg på Kronofogden har gått från jurist på exekutiva försäljningar till sektionschef, idag arbetar han som leveransledare på It-avdelningen.

– När jag började på Kronofogden var mina förväntningar att jag skulle arbeta med juridik. Men jag gled över till chefs- och ledarrollen, vilket jag trivs otroligt bra med. Under tiden jag var sektionschef var jag även delprojektledare för utvecklingen av ett nytt ärendehanteringssystem. Det var så jag kom i kontakt med it-sidan.

Lösningar som gör skillnad

Martin är ansvarig för att leveransen av nya e-tjänster går som planerat, både tidsmässigt och ekonomiskt. Tillsammans med tre team arbetar han för att leverera nya digitala tjänster till Mina sidor på Kronofogdens webbsida.

– Mitt jobb är att se till att teamet kan leverera kvalitativa digitala lösningar som underlättar för kunden att lösa sitt problem själv. Det kan vara lösningar som att kunden ska kunna följa sitt ärende på webben, införa en elektronisk ansökan eller hantera en skuld. Man kan säga att vi bygger e-tjänster som är en hjälp till självhjälp.

De nya e-tjänsterna förenklar inte bara för kunderna, utan även för handläggarna på Kronofogden.

– Genom att vi gör det lättare för kunden att lösa situationen själv frigörs det mer tid för våra medarbetare, som i sin tur kan hjälpa fler personer.

Ödmjuk inför uppdraget

Enligt Martin behöver man tro på Kronofogdens samhällsuppdrag för att trivas på myndigheten.

– Man ska vilja göra skillnad och tro på det vi gör. Många kanske tror att det bara är människor som överkonsumerar eller blåser folk som hamnar hos Kronofogden. Så är det inte. De som hamnar hos oss är ofta i en svår situation, det gäller att vara ödmjuk inför det.

Arbete vs fritid? På Kronofogden behöver du inte välja

Martin har jobbat på Kronofogden i 14 år. Anledningen till att han har stannat kvar på myndigheten är framförallt två saker – samhällsuppdraget och balansen mellan arbete och familjeliv.

– 40 timmar i veckan är det fullt ös med ett jobb som gör nytta. Sen är jag ledig och har tid att vara med mina barn. Den kombinationen är viktig!

Kort om Martin

Titel: leveransledare

Avdelning: It-avdelningen

Bakgrund: Jur.kand. Uppsala universitet. Martin har tidigare arbetat som juridiskt ombud för funktionshindrade. Han har även haft olika tjänster på Kronofogden, bland annat som handläggare och sektionschef på lösegendom.