”Det bästa med digitalisering är att skapa samhällsnytta”

Som systemtestare är Johan en del av Kronofogdens digitaliseringsarbete. Han utvecklas och ställs inför nya utmaningar, samtidigt som han bidrar till att skapa samhällsnytta.

Johan, systemtestare på it-avdelningen.

Ung it-organisation som vill mycket

Johan kom till Kronofogden som konsult direkt efter avslutad utbildning. Han blev snabbt fast anställd och stortrivs.

– Ju längre jag är här, desto intressantare är det att fortsätta. Kronofogdens it-avdelning är en relativt ung organisation som vill mycket och som har ett viktigt uppdrag. I det arbetet vill jag vara med och bidra. Det är en härlig känsla att få sätta sin prägel på det vi utvecklar för att slutligen nå användaren. En annan bonusfaktor är mina kollegor som jag arbetar tillsammans med. Vi stöttar och pushar varandra samtidigt som vi har väldigt kul på jobbet, säger Johan.

Bidra till digitalisering och samhällsnytta

– Det bästa med mitt jobb är att jag får vara en del av digitaliseringsarbetet och skapa samhällsnytta, exempelvis genom att lägga grunden för framtidens e-tjänster, säger Johan.

Som systemtestare testar Johan system och deras funktionalitet för att säkerställa att kvaliteten når upp till den nivå som är kravställd. Arbetet inom teamet följer det agila arbetssättet och testerna bedrivs på systemspecifik nivå och på integrationsnivå mot andra system inom Kronofogden.

– De största utmaningarna är att det är mycket som ska utvecklas och testas, samtidigt som komplexiteten är stor. Du behöver ha en god uppfattning om ditt eget system och samtidigt ha väldigt bra koll på kringliggande system och deras integration, säger Johan.

Balans mellan arbete och privatliv

Johan anser att Kronofogden är en arbetsplats som erbjuder väldigt mycket:

– Jag får vara med och lägga grunden till något nytt, samtidigt som jag som förälder känner att jag får väldigt goda förutsättningar till en bra balans mellan arbete och privatliv.

Kort om Johan

Titel: systemtestare

Avdelning: It-avdelningen

Bakgrund: systemvetenskap vid Umeå universitet. Arbetade tidigare som it-konsult.