Från och med 17.00 fredagen den 24 september till och med 09.00 måndagen den 27 september, pågår underhåll av våra system. Det innebär att du inte kan använda Mina sidor eller våra e-tjänster under tiden för underhållet. Det kan även förekomma störningar och förseningar i våra filtjänster mellan fredag den 24 september 17.00 till lördag den 25 september 07.00.

Stäng

Dina anställda kan ansöka om lönegaranti

Vid en konkurs ska dina anställda i första hand vända sig till konkursförvaltaren. Men om ditt företag gått i konkurs i ett annat EU-land eller land inom Europeiska ekonomiska samarbetsrådet (EES) är det vi som beslutar om lönegaranti. 

När kan dina anställda vända sig till oss?

Dina anställda kan vända sig till oss om de

  • vill ansöka om lönegaranti och har utfört sitt arbete i Sverige, och ditt bolag har försatts i konkurs i ett annat EU-land eller land inom det Europeiska ekonomiska samarbetsrådet (EES) – då ska de kontakta vårt kontor i Sundbyberg
  • känner till missbruk av lönegarantin, men de ska i första hand vända sig till konkursförvaltaren.

Förhindra ekonomisk brottslighet

Vi arbetar för att förhindra ekonomisk brottslighet som är kopplad till konkurser och företagsrekonstruktioner, till exempel bedrägerier mot det statliga lönegarantisystemet. Det gör vi bland annat genom att samverka med länsstyrelsen som betalar ut lönegaranti.