Mejla oss

 

Om du har frågor är du välkommen att mejla oss.

När du mejlar oss kan du använda vårt mejlformulär eller vår mejladress.

Du hittar dem även i foten på alla våra sidor.

Att tänka på när du mejlar oss

  • Du har rätt att vara anonym när du mejlar oss. Däremot är alla mejl, brev eller andra skriftliga handlingar som kommer in till oss allmänna handlingar. Det innebär att de kan vara offentliga och att vi måste lämna ut dem om någon begär det.
  • Ge information om ärendets nummer hos oss eller person- eller organisationsnummer på den som ska betala, om du har frågor som gäller en person, ett företag eller ett specifikt ärende. Annars kan vi inte få fram informationen du söker.
  • Du kan skicka uppgifter och frågor via mejl till oss. Det finns dock lagar som hindrar oss från att svara på vissa frågor eller skicka utdrag från våra register via mejl. Vill du exempelvis ha utdrag som gäller skuldspecifikationer eller register kan vi skicka det till dig om vi får din postadress eller ditt faxnummer.
  • Vi kan svara på allmänna frågor via mejl, om frågorna inte kräver att vi slår i våra register. Vill du ha svar på annat än allmänna frågor är du välkommen att ringa till oss.
  • För att vi ska kunna öppna och läsa bifogade filer är det bra om dessa är i filformatet pdf.

När får du svar?

Vi svarar vanligtvis inom fyra vardagar. Vid svåra frågor kan svarstiden bli något längre.

Säker e-post

Vi kan hantera säker e-post från dem vi har avtal om säker e-post med, inga andra. Vi kan bara ingå avtal med myndigheter och företag.

Om du som ingivare önskar mer information om säker e-post kan du höra av dig till oss via vårt webbformulär.

Kontakt för ingivare