Mina sidor

Du som ska betala och du som vill ha betalt kan använda Mina sidor. Du kan vara privatperson eller företräda ett företag. Du loggar in med Bank-id eller Freja e-id+.

På Mina sidor kan du som ska betala bland annat se ditt skuldsaldo, betala skulder, ta ställning till ett krav eller skicka in en ansökan. Du som företräder ett företag kan ha koll på företagets skulder och krav som någon har mot företaget (förelägganden).

Du som ansökt om vår hjälp med att fastställa ett krav (betalningsföreläggande) eller ansökt om vår hjälp att driva in en skuld (verkställighet) hittar information om dina mål i Mina krav mot andra.

Logga in med e-legitimation

Du behöver ha fyllt 18 år för att kunna logga in på Mina sidor. När du loggar in i våra e-tjänster eller på Mina sidor med Bank-id eller Freja e-id+, legitimerar du dig på ett säkert sätt. Du använder också Bank-id för att skriva under handlingar elektroniskt.

Problem med att logga in?

Har du problem med att logga in på Mina sidor eller använda våra e-tjänster kan du läsa mer om hur du gör:

Problem med inloggning eller e-tjänst

Mina sidor för privatpersoner och dig med egen firma

De flesta av våra e-tjänster riktar sig till dig som är privatperson eller har en enskild firma. Du kan använda e-tjänsterna om du exempelvis har ett krav mot någon, behöver söka skuldsanering eller ska lämna information om Inkomster och utgifter.

Mina sidor för dig som företräder ett företag

Du som företräder ett företag loggar in på Mina sidor på samma sätt som en privatperson. Du kan se de skulder och krav någon har mot företaget (förelägganden). Du kan även se de krav företaget har mot andra, både krav som ska fastställas (betalningsförelägganden) och verkställas.

Som företrädare för ett företag kan du även ansöka om att få ett krav mot någon fastställt (föreläggande) eller ansöka om vår hjälp med att driva in en skuld.

Följande bolagstyper och roller kan logga in på Mina sidor och företräda ett företag:

  • aktiebolag: styrelseledamot eller vd
  • ekonomisk förening: styrelseledamot eller vd
  • handelsbolag: bolagsman
  • kommanditbolag: komplementär

Observera

Du kan inte företräda ett företag på Mina sidor om du är extern vd, det vill säga vd som inte ingår i styrelsen.

Om du vill logga in och företräda ditt företag får det inte vara i fusion, konkurs, likvidation eller avregistrerat.

E-tjänster för andra målgrupper

Vissa e-tjänster riktar sig till dig som företräder arbetsgivare, a-kassor, pensionsutbetalare eller konkursförvaltare. Tillhör du någon av dessa grupper ska du använda e-tjänsterna Rapportering, Svar på förfrågan eller Konkurstillsyn. Dessa tjänster når du inte via Mina sidor, utan via samlingssidan för våra tjänster:

E-tjänster och blanketter

Precis som tidigare ska du logga in som privatperson och därefter uppge vilket bolag det är du lämnar uppgifter för.

Mina sidor på Auktionstorget

Om du har köpt lösöre eller fordon på vår Nätauktionssajt och vill betala din faktura, ska du logga på Mina sidor på Auktionstorget.

Nätauktioner: Logga in