Vägen vidare – webbinarier om brottsoffers rättigheter

Under våren kan du ta del av två förinspelade webbinarier om brottsoffers rättigheter. De handlar bland annat om hur vi och Brottsoffermyndigheten arbetar för att säkerställa brottsoffers rätt till ersättning.

Webbinarierna riktar sig framför allt till dig som möter brottsutsatta i arbetet eller som volontär. Webbinarierna är kostnadsfria och arrangeras av Kronofogden och Brottsoffermyndigheten.

Om ersättning till brottsoffer

Webbinariet sändes den 15 maj, här kan du se det igen:

  • Juristerna Anders Lindberg från Kronofogden och Fredrik Selin från Brottsoffermyndigheten förklarar hur processen ser ut för brottsoffer som har rätt till skadestånd och brottsskadeersättning.
  • Du får veta hur vi arbetar på Kronofogden för att brottsoffer ska få betalt.
  • Brottsoffermyndigheten förklarar skillnaden mellan skadestånd och brottsskadeersättning. Du får också veta hur Brottsoffermyndigheten arbetar för att säkerställa brottsoffers rätt till ersättning.

Webbinariet leddes av Reza Saleh Baars, enhetschef på Kronofogden.

Om vårt arbete för brottsoffers rättigheter

Webbinariet sändes den 20 mars, här kan du se det igen:

  • Justitieminister Gunnar Strömmer inleder.
  • Rikskronofogden Fredrik Rosengren och Brottsoffermyndighetens generaldirektör Anders Alenskär berättar om myndigheternas arbete för att säkerställa brottsoffers rättigheter, bland annat rätten till ersättning.
  • Ett brottsoffer berättar om sin situation och vägen vidare efter brottet.
  • I studion möter du även Sveriges barnombudsman Elisabeth Dahlin, Brottsofferjourens generalsekreterare Fredrik Mellqvist och barnadvokaten Anna Ekvall. De kommer att diskutera brottsoffers behov och rätt till stöd.

Webbinariet leddes av Reza Saleh Baars, enhetschef på Kronofogden.

Vill du veta mer om hur Kronofogden arbetar med brottsofferfrågor?

Få ditt skadestånd

Skicka ett mejl till brottsofferfragor@kronofogden.se

Personuppgifter

Vi behandlar dina personuppgifter när du anmäler dig till ett webbinarium. De personuppgifter vi behandlar är ditt namn, din mejladress och organisationstillhörighet, samt eventuellt din titel. Uppgifter läggs in i en deltagarlista.

Vi behandlar dina personuppgifter för att kunna skicka en länk till webbinariet. I efterhand får du information och en utvärdering. Uppgiften om organisationstillhörighet och eventuell titel använder vi för statistik. Vi sparar deltagarlistan under maximalt sex månader efter webbinariet.

Vi behöver behandla dina personuppgifter för att kunna utföra en uppgift av allmänt intresse. Du kan läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på vår webbplats:

Dina personuppgifter