Nyhet

Glöm inte att betala kvarskatten

Fredag den 12 november är ett viktigt datum för dig som ska betala kvarskatt – då ska pengarna finnas på Skatteverkets konto.

Många missar betalningen och tusentals får varje år sin kvarskatt överlämnad till oss på Kronofogden. Vi vill därför påminna alla skattebetalare att kolla en extra gång i sin digitala brevlåda och inte vänta in i det sista med betalningen.

Så här gör du för att betala

Gå in på Skatteverkets webbplats. På ditt skattekonto kan du se ditt aktuella saldo. Om du har tappat bort ditt förtryckta inbetalningskort hittar du information där om hur du ska gå tillväga för att betala din kvarskatt. Du kan även betala med Swish.

Skatteverket – Betala kvarskattlänk till annan webbplats

Vad händer om du inte betalar?

Om du inte betalar din kvarskatt i tid skickar Skatteverket ut en påminnelse. Skulden kommer sedan till oss om du inte betalar och du kan få en betalningsanmärkning i kreditupplysningsföretagens register. Det kan i sin tur leda till att du kan få svårt att låna pengar, hyra en lägenhet eller teckna ett telefonabonnemang. Vi tar även ut en avgift på 600 kronor, som gör att din skuld ökar.